مُعَلّق در دوات
شاهین شیرزادی (۱۳۶۸) فارغالتحصیل ادبیات فارسی از دانشگاه تهران و دانشجوی دکتری زبانشناسی در دانشگاه اصفهان است. از او دو مجموعهی شعر با نامهای «پلی تکنیک» (۱۳۹۲) و «جبر نباتی» (۱۳۹۶) منتشر شده است.
شاهین شیرزادی (۱۳۶۸) فارغالتحصیل ادبیات فارسی از دانشگاه تهران و دانشجوی دکتری زبانشناسی در دانشگاه اصفهان است. از او دو مجموعهی شعر با نامهای «پلی تکنیک» (۱۳۹۲) و «جبر نباتی» (۱۳۹۶) منتشر شده است. کتاب «معلق در دوات» مجموعهای از شعرهای جدید اوست.
من سرزمین کوچکی بودم ای آفتاب
سرزمینی که فروشده در سنگهای خودش، هرصبح
سهم خودش را از تو برمیداشت
و صخرههاش، هزار صخره هرکدام از کوه،
سُفتِ سنگیِ غولی بود
و قلبِ هرکدام از غول
هزار لعلِ بدخشان
شاهین شیرزادی (۱۳۶۸) فارغالتحصیل ادبیات فارسی از دانشگاه تهران و دانشجوی دکتری زبانشناسی در دانشگاه اصفهان است. از او دو مجموعهی شعر با نامهای «پلی تکنیک» (۱۳۹۲) و «جبر نباتی» (۱۳۹۶) منتشر شده است.
درسبک هندی با بوطیقای غیاب روبرو میشویم: هر نوع حضور متعالی، هر نوع معنای متعالی عرفانی ازدسترفته است؛ شعر هندی عرصۀ انتشار دائمی غیاب است، غیابی که انگار مانند حلقههای گرداب بیمحابا میگردد و ما را از تصویری به تصویری دیگر، از معمایی به معمایی دیگر، از سطری به سطری…
امیر احمدی آریان؛ اینجا نیز هر شعر، که در هر دو منظومه با اعداد از هم منفک شدهاند، استقلال تصویری ساختاری دارد و در عین حال از فراز فضای خالی قبل و بعد خود با دیگر شعرها مرتبط است، و به همراه آنان کلیت منظومه را شکل میدهد. در منظومهی…
اگر حیوان ریلکه ترکیب غریبی از کیف و اضطراب و ماخولیاست، حیوانی با نگاه زخمخورده و چشمانی افسرده، ببرِ شاملو سربهسر کیفی حاکمانه است. حیوان زیستسیاسی و حیوان حاکم. بهراستی میان حاکم و حیوان چه نسبتی میتواند باشد؟ حیوان و حاکم هر دو نسبتی غریب با قانون دارند، یکی در…
می ترسی به من نگاه کنی؟ سرِصبحی, می ترسی؟ من که می بوسم و اجابت نمی کنم. اصلاً چرا باید نگاه کنی؟
کتاب هویت ناتمام که در اینجا پنج فصل از آن را انتخاب کرده ایم، در اصل گفتگویی میان آدونیس و شانتال شواف متفکر و فعال فمینیست فرانسوی است. شواف از اندیشمندان سرشناس فرانسوی در این گفتگو که به صورت یک کتاب در سال ۲۰۰۴ منتشرشده است. پرسش های چالشی عمدهایی…
شهریار وقفیپور متولد ۱۳۵۶ است. اگرچه شاید با آثاری چون «ده مرده»، «کتاب اعتیاد» و «دست بد» بهعنوان رماننویس شناخته شود یا به اعتبار ترجمهها و مقالاتش از کتابهای فلسفی، روانکاوی یا ادبی شناخته شود اما میگوید خود را شاعر میداند. دو دفتر شعر «مسافرت از اتاق به بیرون...و بالعکس»…
جزوهای از ده شعر،امین حدادی متولد ۱۳۷۱ است. آنچه میخوانید پیشطرحی است از مجموعه شعری با نام «از زخمهای باز و ملال تهران» که در دست انتشار دارد. او که دانشآموخته روانشناسی شناختی است، در کنار نوشتن نقد و تمرکز بر ترجمۀ شعر شاعرانی چون پل سلان و اینگهبورگ باخمان،…
امیرحسین نیکزاد؛ جستار حاضر منطقِ زمانیِ تولیدِ «بیت» در سنتِ شعر فارسی را موضوع خود قرار دادهاست. بیانِ بوطیقایی مسئله چنین است: بیت از کدام سمت نوشته میشود؟ در دو فصلِ نخست با مراجعه به هستیشناسیِ لوکاچِ متأخر و روانشناسیِ تکوینیِ ویگوتسکی مقولاتِ لازم برای مواجهه با مسئله تمهید میشود.…
منا طالشی؛ براهنی در جلد ۳ «طلا در مس»، در مصاحبهای که با او صورت گرفته، سخن از این میگوید که بهتر است نسلهای جدید به تفکر درباره اساطیر و ریشههای ایرانی روی بیاورند تا بتوانند داراییهای همه اعصار را در زمان حال منفجر کنند و از بحرانهای شکلگرفته در…
«ای همه خلق جهان خاموش هیچ اینجا دارد میهیچد». ضیاء موحد، «میتوانست نباشد» «زیرا که شعر گفتن کاری است ناممکن ای شاعران ممکن» ضیاء موحد، «کتیبه»یک. در شعرهای ضیاء موحد همواره با لحظاتی روبرو میشویم که گویی در آنها به قول خود او با «ابهامی هستیشناختی» مواجهیم. در این لحظات…
دیری است که اثرکتاب مهم «بر مزار هدایت» به جان همهمان نشسته است. از آن زمان تا به حال کتابهای بسیاری پیرامون هدایت و مدرنیته در ایران به چاپ رسیده است؛ بیآنکه اغراق کرده باشم، اکثرشان یا بسط ایدههایی است که اسحاقپور در بر مزار هدایت پرداخته یا بهنحوی از…